Selecteer een pagina
De vakantie is altijd een periode dat we van alles tegelijk willen genieten, vaak hoor ik dan

ook ik ga binnenkort op vakantie en dan komt het mij niet uit als ik dan ook nog heel erg moet opletten wat ik eet.

Natuurlijk begrijpen we allemaal wel dat vakantie een leuke tijd is,

even helemaal vrij zijn en geen zorgen alsjeblieft. Maar als we dan weer thuis komen balen we enorm als we dan op de weegschaal gaan staan en die aangeeft dat je 5 kilo of meer bent aangekomen.

Echt het hoeft niet, je kunt genieten en toch op gewicht blijven op vakantie.

Ook als je een terrasje pakt.

Ik geef je hier 8 tips die je mee kunt nemen voor als je op vakantie gaat.

  1. Plan vooruit: schrijf voor je zelf op wat je zou kunnen doen om gezonde keuzes

te maken tijdens je vakantie. Dit kan betekenen dat je van tevoren gezonde snacks inpakt, of dat je van te voren een lijst van maakt van gezonde restaurants in de buurt van je accommodatie.

  1. Blijf vooral actief : Vakantie is een geweldige tijd om nieuwe activiteiten uit te proberen. Kies voor activiteiten zoals zwemmen, wandelen, fietsen of kajakken. Verken de omgeving te voet in plaats van in de auto. Sta je op de camping ga dan niet vlak bij een toiletgebouw staan, zodat je elke keer toch een eindje moet wandelen.
  1. Eet met mate : Geniet van de lokale keuken, maar let op de portie grootte. Probeer kleine porties te nemen en langzaam te eten, Vooral goed en vaak kauwen iets wat

Velen verleerd zijn. Wist je dat je minimaal 27 x zou kunnen kauwen op 1 hap? Zo zu je sneller een verzadigd gevoel ervaren. Maar luister ook naar je lichaam en stop met eten wanneer je vol bent.

  1. Maak gezonde keuzes: Kies voor veel groenten en fruit, vermijd gefrituurd voedsel en kies daarbij voor gegrilde, gestoomde of gebakken opties. Dus eet je in een restaurant

bestel dan het liefst voor je zelf een lichte maaltijd van een stukje vis, vlees of gevogelte en eet er een salade of een ander groente gerecht bij. Bestel eventueel een dubbele portie groente. Toetje?  Ik hou van Iriskoffie das vaak mijn toetje of anders koffie met een chocolaatje. Probeer zoveel mogelijk water te drinken om gehydrateerd te blijven en suikerhoudende dranken te mijden.

  1. Geniet met mate: Het is belangrijk om te genieten van je vakantie en jezelf af en toe te staan om te smullen. Het draait allemaal om balans. Kies ervoor om te genieten van heerlijke desserts of een lokale lekkernij, maar doe dit met mate.
  1. Let op alcoholconsumptie: Alcoholische dranken bevatten veel suikers En zorgen voor vochtafdrijving dus als het warm is zul je sneller dronken worden maar ook uitdrogen. Drink altijd water naast een alcoholconsumptie. Mijd suikerhoudende mixen/cocktails. Drink dan een witte droge wijn of een licht rosé.
  1. Zoek steun: Als je met anderen op vakantie bent, kan het nuttig zijn om steun te zoeken bij elkaar. Maar weet dat uit eindelijk jij zelf voor je doel gaat om slank te blijven in je vakantie.
  1. Ontspan en Geniet: Stress kan van invloed zijn op je eetgewoonten en jou welzijn. Neem de tijd om te ontspannen, te genieten wat van de omgeving te zien, te focussen op je zelf. Dit kan helpen om emotioneel eten te verminderen en je totale welzijn te verbeteren.

Onthoud dat het alle belangrijkste is dat jij geniet van je vakantie. Jezelf niet teveel beperkingen op legt. Alles draait uiteindelijk allemaal om balans, matigen en het maken van gezonde keuzes.

Fijne Vakantie al vast.

Heb jij mijn Gratis E-Book met mijn 7 tips voor een Slank en vitaal Lijf gedownload?

Nee, doe dat dan snel!

Want daar heb ik nog meer tips in staan.

Voor altijd slank en nooit meer nadenken, maar weten wat je wel kan doen.

Geniet van je gezonde keuzes en heb nooit meer spijt over de keuzes die jij hebt gemaakt.

margriet blog

Liefs Margriet