Selecteer een pagina

Herken jij dat ook ?

Je bent op een feestje en er staat allerlei lekkers uit gestalt op de salontafel. Je hebt voor je zelf voorgenomen dat je gezondere keuzes gaat maken en met name met snacken.

De momenten dat het vooral mis gaat is vaak als je stil komt te zitten op de bank voor de t.v.  Niet alleen bij feestjes maar ook de weekenden zijn werkelijk een uitdaging om niet te gaan snaaien.

Je breekt een zak chips open en kunt eigenlijk niet meer stoppen. Oeps hij is leeg!
Je voelt je heel naar dat het jou weer niet is gelukt.
je bent dan zo teleurgesteld in je zelf. Het voelt als falen dit gevoel herken je als beste, want bij meerdere situaties in je leven kom je dit tegen.

In ons dagelijks leven komen we veel verleidingen tegen deze zijn voor jou moeilijk te om zeilen. Op feestjes wordt je vaak al als ongezellig gezien.

Je hoort dan vaak ” ach toen nou! Daar wordt je direct niet dik van hoor!”

Maar als dit nu eens wel het geval is of je wordt er ziek van wat je eet, ook leg je dit uit. Toch vinden en blijven ze jou ongezellig vinden, zo voel je dat ook.
Groepsdruk noem ik dit, doe jij niet mee dan hoor je niet bij dit begon al op school.

Maar wist jij dat wij als mens graag bij een groep horen? Ja dit klinkt je misschien gek in de je oren maar zo is het wel.
Dit komt voort uit dat we in ons eentje niet konden overleven dus was het handiger om in stamverband te leven. Dan had je een grotere kans om te overleven.
We vinden het ook fijn om ergens bij te horen, je hebt herkenning, en vaak denk je dan over verschillende ontwerpen het zelfde.

Zo ook met voeding, zijn er bepaalde situaties geschetst door reclame/media dat het gezellig is om voor de tv of op een feest je snacken. Bijvoorbeeld popcorn wie naar de bioscoop gaat koopt meestal in de pauze ook een zak met popcorn.
Dit heb je als kind al gedaan of het nu klopt of niet. Samen snacken is gezellig, samen eten is gezellig.

Voordat je het in de gaten hebt en heel onbewust, eet jij in gezelschap automatisch mee of je nu wilt of niet. Het lijkt wel als dat je op de automatische pilot staat.
Je begrijpt dus wel, als jij in je eetpatroon iets wilt veranderen, zul je er veel moeite voor moet doen.

Wil jij slanker en vitaler voelen-eetmetliefdevoorjelijf.nl

Oké maar hoe pak ik dit dan nu aan?

Inderdaad niet makkelijk om gewoontes te doorbreken. Dit gaat ook echt niet lukken in één keer.Ik adviseer altijd doe het in stapjes. Want hoe strenger jij te werk gaat hoe moeilijker het vol te houden.

 

=

Spreek met jezelf af dat je door de week ’s avonds na 20:00 uur niet meer eet. Vraag ook jou gezinsleden of ze jou bij willen staan.

=

Ga je naar een feestje spreek dan af dat je 1 glas wijn drinkt en daarna op water
overgaat. Eet niet meer dan 1 of 2 snacks.

 

Zo als ik hier boven al vertelde dat we niet gezellig zijn als we niet mee eten of drinken, weet dat dit echt niet zo is.

Als je wel goed voor jezelf wilt zorgen omdat dit jou voordelen op leverd in gewicht, energie, gezondheid, beter kunnen slapen of dat je hierdoor jezelf fijner voelt in je buik.
Doe het dan en door breek die gewoontes en laat je niet meeslepen door anderen die jou maar ongezellig vinden.

We kunnen als we iets echt willen en daar voor gaan lukt jou dit zeker.

 

 

Margriet

margriet blog- eetmetliefdevoorjelijf.nl